Produkteksperter.no deltar i Amazon EU sitt affiliate program, et affiliate program som gjør det mulig for nettsider å tjene en annonse provisjon ved å annonsere og gi lenker til Amazons nettsider. Vi samarbeider også med andre affiliate programmer med mål om å drive trafikk til andre nettsider og tjene penger på annonseinntekter og annonseringslenker.

Beste Varmeruller

Har du et ønske om å ha elegant, krøllete hår uten de skadelige effektene av en rettetang eller krølltang? Vi anbefaler deg å prøve varmeruller for profesjonelle og feilfrie resultater. I vår hårruller test har vi valgt ut de tre beste varmevalsene og laget en guide for å hjelpe deg å forstå bruken av dem bedre.

Best i test
4.4 / 5

Disse BaByliss-rullene tilbyr muligheten til å lage sprettende, langvarige krøller uten fare for ekstra høye temperaturer. Når du velger disse rullene, er profesjonelle resultater en del av avtalen.

Fordeler

 • Komplett sett med 20 varmeruller, klips og pinner
 • Moderne design som er lett å feste i håret
 • 2 temperaturinnstillinger
 • 3 ruller i forskjellige størrelser som passer for alle hårlengder

Ulemper

 • Ingen oppbevaring for klips i oppbevaringsvesken
 • Pinner kunne gitt bedre hold
Andreplassen
4.0 / 5

Remington PROluxe ruller er designet for å lage både stramme og løse krøller. Ga perfekte resultater i vår elektriske hårruller test og det glatte designet forhindrer at rullene setter seg fast selv i tykt hår.

Fordeler

 • Sett med 20 ruller
 • Rask og enkel bruk
 • 2 størrelse ruller inkludert – medium og stor
 • Vakkert design

Ulemper

 • Ingen varmeindikator
 • Valser kan føles for varme for noen personer
Vårt siste valg
3.9 / 5

Remington H5600-varmerullene kombinerer brukervennlighet med behagelig oppvarmingstemperatur samtidig som de gir utmerkede krølleresultater til en budsjettvennlig pris i vår varme hårruller test.

Fordeler

 • Brukervennlige ruller
 • Varmeindikator
 • 3 størrelse ruller for alle hårtyper
 • Ioniske fløyelsruller som reduserer krusing av hår

Ulemper

 • For noen brukere med tykt hår kan det hende at disse ikke forblir på plass for riktig krølleresultat

HVORFOR SKAL MAN STOLE PÅ OSS?

Målet vårt er å gi deg det aller beste produktet på markedet! Derfor jobber teamet vårt hardt med å gjøre grundige undersøkelser før de publiserer de beste produktene. Les mer For å beholde 100% objektivitet godtar vi aldri penger, produkter eller andre betalingsmåter for analysen vår!

INNHOLDSOPPDATERINGER

Det er viktig for oss at produktene vi representerer er av høyeste kvalitet og med de beste prisene. Derfor gjennomgår vi alltid listene våre, og oppdaterer dem etter behov, slik at du får alternativene med de fremste kvaliteter øverst på listen.

Lurer du på hvordan kjendisene på den røde løperen får de lange, glinsende bølgene i håret? Hemmeligheten ligger i en gammel og nesten glemt teknikk, elektriske varmeruller.

Hårruller har eksistert som hårpleieprodukter lenge. Det er ingen sikre observasjoner av når hårrullene dukket opp, men fra moderne tid vet vi at de første elektriske modellene dukket opp i 1930. De ble konstruert av Salomon Harper. Tre år senere ble designet forbedret noe.

Elektriske hårruller spilte en sentral rolle i feministopprøret i 1968, da de ble kastet i Frihetens søppelbøtte, sammen med en rekke andre kvinneprodukter. Demonstrantene betegnet hårrullene som «instrumenter for kvinnelig tortur». De samme demonstrantene ble kanskje mest kjent for å ha kastet sine BH-er på bålet.

Men varmruller til håret har overlevd heftige feministprotester, selv om de i dag ofte er erstattet av krølltenger eller tilsvarende. Likevel er hårrullen fortsatt høyaktuell og mange frisører sverger til denne enkle, men effektive måten å skape krøller og vakre bølger på. På hjemmemarkedet har alle de forskjellige tengene og «hjemmefrisør»-utstyret dominert reklamekampanjer i flere år. Men det har vært lite fokus på hårruller. Med riktig bruk av store varmruller kan du lure selv dine nærmeste venner til å tro at du har blåst av tusenvis av kroner i en frisørstol.

En skikkelig «Hollywood-frisyre» kan se komplisert ut, men det eneste du trenger er faktisk bare en kam, børste, hårskum og hårrullene. Ruller kommer både som kalde og varme. Det er smak og behag, men varmruller best i test. Oppvarmede ruller gjør jobben enklere og mer effektiv. Du er sikret et bedre resultat med mindre jobb, selv om også vanlige ruller kan gi et godt resultat.

varmruller best i testHvor mye du skal legge i varmruller hår pris vil selvsagt variere med hva du ønsker deg og ikke minst hvor mye du har å rutte med. Generelt må du regne med å betale fra 500 kroner og oppover. Både Remington og OBH Nordica har fullgode pakker med varmeruller hår som vil gi et flott resultat. For noen år siden var disse svært populære og havnet under mange juletrær. Det er derfor stor sannsynlighet for at det allerede ligger et sett med ruller bakerst i et skap eller nederst i en skuff. Sjekk det før du går til innkjøp av nye.

Det fine med hårruller varme er at de kan brukes om igjen og om igjen. Som med de fleste andre hårprodukter kan det være litt knotete å benytte rullene på seg selv. Best resultat de første gangene får du garantert ved å invitere en venninne hjem til å hjelpe deg. Likevel er det viktig å være klar over at med en kjapp elektriske hårruller test, så kan du gjøre mye på egenhånd. Du behøver ikke engang gjøre jobben perfekt for at resultatet skal bli det. Det viktigste er at fronten blir bra. Så kan du heller slurve litt bakover. Det gjør også at du lettere kan øve deg frem til et godt resultat.

Før du begynner å sette inn rullene er det viktig å forberede håret skikkelig. Her løser vi det med å bruke et hårskum. Det gjør vi for at varmruller best i test skal klare å feste seg til håret. Uten et slikt grunnlag vil de skli og gi et ujevnt resultat.

Hårskummet fordeles i håret gjennom børsten. Legg skum over børstens tenner, fjern overflødig skum da det bare vil klumpe seg. Skummet gres så godt inn i håret. Dersom du har en fyldig hårmanke kan det være en fordel å dele håret inn i soner og arbeide seg gjennom det. Det er viktig at skummet fordeles over hele håret.

Etter at varmrullene er oppvarmet skikkelig, så begynner du å dele inn håret og gjøre klar til å sette inn varmruller test. Legg håret i en sideskill og start med å rulle opp den tykkeste delen av håret. Dette er det som skal bli selve spoileren for frisyren. Start med den største hårrullen og legg den under den første hårdelen. Rullen skal dras fra røttene og helt ut. Etterpå ruller du innover motsatt vei. Du kan gjerne bruke en kam med en spiss eller en sminkekost for å rulle alt håret med. Det finnes egne kammer som er utstyrt med en lang pinne i ene enden. Disse er spesielt beregnet på bruk med hårruller.

For best mulig resultat, hold håret rett ut og litt oppover. Da er det lettere å arbeide seg innover og dra rullen sidelengs. På denne måten legger håret seg stramt og rett. For å feste håret bruker du en klype. Metallklyper er å foretrekke siden disse ikke legger igjen noen merker. Håret skal ellers rulles rett bakover. Hele jobben krever at du har et snev av tålmodighet. Bruk tiden og ikke stress.

Nå er det egentlig bare å sette seg å vente. Varmrullene gjør jobben sin. Denne prosessen tar bortimot tre kvarter. Da kan du forsøke å ta ut en rull midt på hodet. Er rullen tørr og kald, så ruller du den tilbake og starter med rullene nederst i nakken. Arbeid deg oppover og utover. Dersom rullen fortsatt er lunken og fuktig, så ruller du den tilbake og venter litt til. Her er tid og tålmodighet alt. Faller du for fristelsen til å nappe ut rullene før de har kjølnet, så vil ikke bølgene i håret holde formen holde seg særlig lenge.

I mellomtiden kan du jo legge resten av sminken, gjøre deg flid med antrekket eller rett og slett ta et glass vin. Når du begynner å jobbe med rullene er det viktig at du tar dem forsiktig ut og ikke river dem ut hardhendt.

Varmerullene har gitt vakre og stabile krøller. Dersom du ønsker deg bølger, ala Hollywood, så må du frem med børsten. Velg en naturbørste, med myk og god. Den gir også et mykere resultat. Børsten må gå over hele håret. Følg gjerne formene som ble laget av varmrullene. Du må ikke være redd for å ta i litt, men ikke riv i håret selvsagt. Bølgene blir tydeligere og dypere jo mer du børster. Dersom du ønsker å beholde mest mulig tekstur, så slutter du børstingen litt tidligere. Her er det egentlig håndlaget som avgjør.

Og nettopp det at du kan få ulike resultater er det som gjør varmerullene så fantastiske. Kjøper du en bølgetang vil du aldri få skikkelige krøller. Og en krølltang presser gjerne håret så tett at det ikke er mulig å skape bølger etterpå. Derfor kan varmerullene gi det beste fra begge verdener. Med litt prøving og feiling vil du finne en rekke kreative og artige måter å benytte rullene på. Be gjerne frisøren din om noen råd og tips til hva du kan bruke rullene til. De er blant annet ypperlige til å lage korketrekkere. Da setter du rullene inn på skrå og sørger for at håret tvinnes sidelengs.

Den eneste ulempen med hårruller er at de krever en viss hårlengde for at de skal kunne brukes. Hårlengden avhenger selvsagt av størrelsen på rullen. Større ruller krever gjerne at du har hår til skuldrene. Husk også på at ulike ruller gir ulik effekt. De minste rullene gir tette krøller, men større diameter gir store krøller. Egentlig er dette logisk, men det er viktig å tenke på når du planlegger frisyren din.

elektriske hårrullerDet mest spennende resultatet oppnår man som regel ved å bruke litt forskjellige ruller. Etter at du har lagt krøllene eller bølgene, kan du «rufse» til håret litt ved å bruke litt voks gjennom noen tilfeldige deler av håret. Ønsker du å få en skikkelig fluffy stil, så er det bare å kjøre på med volumprodukter. Men pass på. Plutselig står du med tidenes afrofrisyre. Det kan være kult, men ikke dersom det ikke var meningen.

Tidligere poengterte vi viktigheten av å få rullene helt inn til hårroten. Men du kan også få en kul bølgeeffekt ved å stoppe litt over halvveis og beholde den siste delen inn mot hodebunnen helt rett. Har du tilgang på en rettetang, kan du også flate det helt ut i denne enden. Det gir et livaktig og artig utseende. Det kan kanskje spesielt se fint ut på litt yngre kviner. En mulighet er også å bare rulle opp deler av håret, som striper. Hos enkelte, spesielt de med et rødskjær i håret kan en bølget stripe se fantastisk ut. Blonde eller brunetter kan friske opp med å fargelegge denne stripen. Det er kanskje noe enkelte opplever som i overkant vågalt. Men det kan se fantastisk lekkert ut.

Remington er som nevnt en av produsentene som har laget gode varmeruller. Prismessig ligger de litt over seks hundre kroner. Da får du 20 ruller i tre ulike størrelser. Fire store, 10 middels og seks små. Dette legger grunnlag for varierte og kreative hårformasjoner. Rullene leveres i en fin varmeboks som sørger for rask og effektiv oppvarming. Rullene er såkalt ioniserende, som innebærer at de motvirker statisk elektrisitet. I tillegg har de fått et teflonbelegg.

For omtrent halvparten av prisen får du et mindre sett. Disse rullene er noe mindre i omkrets, selv om de også kommer i tre ulike størrelser. Pakken leveres også med både hårnåler og klips for å holde håret på plass.

En litt stilig modell er Remingtons PROluxe til snaut 800 kroner. Denne skiller seg stort sett ut ved at den har en veldig forsegjort og pen kasett for oppbevaring og oppvarming. Når det gjelder oppvarmingen lover også produsenten at disse rullene skal gi toppresultater på bare noen minutter. Her skal det med andre ord ikke være nødvendig å sitte med hårruller i tre kvarter. Det skal faktisk holde med fem minutter, ifølge reklamen. Om det gir et like holdbart resultat er derimot usagt. Såpass kort behandlingstid gir neppe en like sterk krøll som det du får etter lenger tid. Men Remington er blant de fremste produsentene i dette markedet, så det kan faktisk hende de har funnet gullfuglen med sin OPTI heat-teknologi.

PROluxe består av åtte ruller med 25 mm omkrets, 12 ruller med 32 mm og 20 klemmer. Likevel er det først og fremst basestasjonen som skiller denne modellen fra de andre. Klemmer og ruller er plassert i en kompakt og lekker kassett. Denne vil faktisk gjøre seg godt på sminkebordet eller kommoden. Bruker du varmerullene daglig kan denne faktisk stå fremme hele tiden. Ulempen er at størrelsen gjør at den tar litt mer plass når den skal stues vekk.

Babybliss har laget sin egen versjon av varmerullene. De kaller dem selv for spoler. Disse er noe mer luftige enn sine søsken i rullefamilien. Babybliss sine varmespoler leveres i et sett på 12 stykker, i to ulike størrelser. Fordelen med denne konstruksjonen skal være at de arbeider raskere enn tradisjonelle ruller. Spolene er levert i et roterende tårn og varmes opp til 85 grader på beskjedne fem minutter. Selve spolen er laget i plast med et silikonbelegg. Dette skal gi håret en egen glans, samt at spolene gjør bruken trygg.

En annen unik ting med Babybliss sine spoler er at spolene er utstyrt med en egen festeklips. Dette gjør at det ikke er nødvendig å benytte separate klyper for å holde håret på plass. Dermed blir jobben betydelig enklere, ikke minst når du holder på med håret alene. Selve basen er moderne designet og lett å stue bort når den ikke er i bruk.

Hva du velger av varmeruller bestemmes først og fremst av smak og behag, men også lommebok. Generelt er det ingen stor forskjell verken i funksjon eller utførelse. Det skyldes selvsagt at bruken er lik og hår tross alt er hår. Det du bør tenke på er hva som følger med i pakken, hvor mange store ruller du trenger og hvor mange små. Det kan også være verdt å se på både oppvarmingstid, anslått brukstid og hvor lett det er å pakke vekk rullene når de ikke er i bruk. De færreste tar seg tid til å legge varmeruller daglig og da er det en fordel om selve pakken ikke tar for stor plass.

En pakke med varmeruller kan være en svært god gave til en stilbevisst kvinne som ønsker å leke litt med frisyren.

Vurder denne artikkelen!
Total: 9 Gjennomsnitt: 3.2
Back to top button