Produkteksperter.no deltar i Amazon EU sitt affiliate program, et affiliate program som gjør det mulig for nettsider å tjene en annonse provisjon ved å annonsere og gi lenker til Amazons nettsider. Vi samarbeider også med andre affiliate programmer med mål om å drive trafikk til andre nettsider og tjene penger på annonseinntekter og annonseringslenker.

Kaffetrakter best i test 2024

Nordmenn er en kaffe elskede folkeslag, vi drikker utrolig store mengder kaffe hver eneste dag. Noen av oss drikker mye, andre litt. Alt i alt så er Nordmenn et av de som drikker mest kaffe i hele verden. Derfor er det helt naturlig at vi søker etter den beste kaffetrakter som er å finne. Vi har her prøvd å lage en guide å forklare om hvordan du finner en best i test kaffetrakter. Slik at du kan nyte den beste kaffen med den beste kaffetrakteren som bare er verdig kun for deg. Men først å fremst hva er det som er viktig når du skal kjøpe deg en ny kaffetrakter? Hvordan skal du kunne kjøpe den beste, men ikke minst hvordan skal du kunne holde kaffetrakten din fin og kunne alltid gi deg den beste type kaffen som finnes. Det er ingen som tuller med kaffen til det Norske folk. Kaffe i Norge er like hellig som brunosten eller ostehøvelen er for oss. Med andre ord Kaffe er veldig viktig for oss.

HVORFOR SKAL MAN STOLE PÅ OSS?

Målet vårt er å gi deg det aller beste produktet på markedet! Derfor jobber teamet vårt hardt med å gjøre grundige undersøkelser før de publiserer de beste produktene. Les mer For å beholde 100% objektivitet godtar vi aldri penger, produkter eller andre betalingsmåter for analysen vår!

INNHOLDSOPPDATERINGER

For at du skal få den beste shoppingopplevelsen på nett, sørger vi for å sjekke og etterse produktene og prisene våre slik at du kan velge alternativet med høyest kvalitet. Du kan stole på valgene våre.

Nyttige funksjoner

Med så høyt kaffeforbruk som vi Nordmenn har så er det en selvfølge at vi har en god kaffetrakter, nesten alle nordmenn har en eller annen form for en kaffetrakter på kjøkkenet. Den står og går hele dagen, morgen som kveld. Det er ikke bare viktig at den ser bra ut. Den skal også lage bra kaffe, store kjøkken har for eksempel en dobbel kaffetrakter.

Det kan for eksempel være lurt å se etter om kaffetrakteren har noe som kalles autostop. De fleste har dette. Dette betyr kort og greit at kaffetrakter skrur seg av etter en vis tid. De fleste skrur av etter 40 min. Dette er både smart og fint for brannfare og miljø. Det skal være lett å fylle på vann uten for mye søl, det skal også gå å hele kaffe fra trakteren og i en termos etc uten søl. Noen kaffetraktere kommer har metafilter å ikke papir. Hvis du kjøper en med metafiler så slipper du å gå tom for kaffefilter. Du slipper også papir smak på kaffen. Et metafilter kan vaskes å brukes igjen og igjen.

Bruk kaldt vann til å trakte kaffe

Etter du har bestemt deg for hvordan type kaffetrakter du ønsker å kjøpe, så er det også noen regler du bør lære deg med en gang for også få den beste kaffen. Kaffen bør være fersk, det er også viktig at vannet du fyller på er kaldt. Det er altså ingen snarvei om du fyller på varmt vann på kaffetrakteren din. Noen mener også at du ikke bør bruke kolben til å hele i vann, da denne vil inneholde kaffe rester. Så du bør finne noen annet til å helle vann i trakteren din med. Andre tips kan være å våte filtret først, mens andre igjen ikke ønsker det. Noen mener også at du bør renske kaffetrakteren din ca etter 100 gangers bruk. Mens hos andre eksperter er dette noe høyre. Uansett så er alle eksperter enig i at du får best kaffe ved å bruke kaldt vann.

En kaffetrakter bør heller ikke bruke alt for lang tid før den er ferdig med det den skal gjøre. Om den bruker for kort tid vil den kaffen bare smake vann, hvis den bruker for lang tid vil du ikke få med all den gode aromean som finnes i kaffen. Men de fleste av oss er ikke eksperter så en helt normal kaffetrakter vil holde i massesvis med litt rensing i og nå og da. Vi bytter også gjerne filter selv.

Hvordan tar jeg vare på kaffetrakteren min?

Den enkleste måten å ta vare på kaffetrakteren er å rense den ofte. Dette uansett om du har en liten kaffetrakter eller en veldig stor så er alltid god hygiene det viktigste som er. Hvis du søler kaffe er det viktig at du tørker opp dette med en gang å ikke venter til det har størknet opp. Da blir det vanskeligere å vaske. Bakterier trives også bedre der det er mye møkk og smuss. Så en god regel er å alltid vaske kaffetrakteren etter bruk hvis det har blitt mye søl eller kaffegrut. Som nevnt ovenfor er det alltid lurt også bruke kafferens til maskinen din en gang i blant. Hvor ofte dette er avhenger veldig av hvor mye kaffe du drikker. Men sånn ca mellom 150-200 kanner med kaffe. Hvis den er hyppig i bruk. Noen eksperter sier du skal gjøre det oftere. Men hvis du har en kaffe trakter som står veldig lenge så kan det vøre lurt med en rens før den blir brukt igjen Dette er rett å slett pga at det setter seg veldig mange bakterier inni kaffetrakter som vi ikke ser. En god ide kan være at du kjører kaffetrakter kun med varmt vann en gang i blant.

Kaffetrakter med kvern

I de siste årene har det også kommet en god del kaffetraktere med kvern, noen av oss sverger kun til denne type kaffe. Mange av oss syntes også denne type kaffe er best. Her er det da snakk om t du må kjøpe hele kaffebønner til din kaffetrakter da den vil kverne kaffebønnene selv. Dette er positiv fordi du mest sannsynlig vil få fersk kaffe hver eneste gang du skal lage deg kaffe. De fleste av denne typen kan også lage en og en kaffe om gangen. Detter noe som er veldig smart for deg som kun drikker en kaffe. Men kanskje ikke trenger en hele kanne med kaffe?

Hvor lang tid man bruker på en kopp her varierer litt da det finnes forskjellige modeller i alle type prisklasser, noen er dyre modeller lager kaffe på 30 – 40 sekunder mens noen kan bruke opp til 1 min på en kopp kaffe. Mange kaffe elskere sverger til denne typen kaffe. Men mange syntes at denne typen kaffe kan fort bli litt i det dyreste laget. Det er også mange arbeidsplasser som har slik type kaffe. En kaffetrakter med kvern er å anbefale for deg som virkelig elsker kaffe. Det finnes mange forskjellige typer kaffe bønner som du kan kjøpe. Alt du trenger å gjøre er å finne den type kaffe bønner som passer best til ditt behov. Dette er uansett en best i test kaffetrakter for veldig mange nordmenn der ute.

Pulverkaffe

Mange nordmenn sverger faktisk fortsatt til pulverkaffe. Gjerne her da på tur eller i bilen hvor de har tatt med seg varmt vann eller vannkoker. Men det finnes også kaffetrakter 12v som du kan koble i bilen din eller i lastebilen din. Hvis du kjøper en kaffetrakter på 12 V vil du alltid kunne ha med deg fersk kaffe på tur. Passer også perfekt i campingvogna eller bobilen.

Kaffetrakter med timer

Det finnes også noen kaffetraktere som kommer med timer slik at du kan få fersk kaffe eksempel til klokken 06:00 når du skal på jobb. Den vil også skru seg av etter 40 min om du ikke skulle stå opp så det slipper å bli fare for brann eller høyt strømforbruk.

Hvor mye koster en god kaffetrakter?

En kaffetrakter koster alt ifra to hundre kroner til flere tusen kroner. Hvordan kaffetrakter du kjøper avhenger helt av hvordan type kaffe du drikker. Men du må også finne ut av hvilken type kaffetrakter du trenger til din lommebok og bruk. Det er ingen grunn til å kjøpe en kjempe dyr kaffetrakter om du kun skal bruke den en gang i blant. Da kan en billigere kaffetrakter være å anbefale for deg. Hvis du drikker veldig mye kaffe. Du ønsker den beste test av kaffetraktere til ditt bruk så burde du lese og studere nøye om hvordan kaffe du ønsker å drikke. Om du ønsker med kvern eller uten. Her kan vi dessverre ikke hjelpe deg da ekspertene er dypt uenig i hva som er den beste type kaffen din kan få. Dette varier også så klart da ingen av oss har like smak på hvordan type kaffe vi ønsker å drikke.

Hvordan type kaffetraktere finnes det?

Det finnes utrolig mange type kaffetraktere, det finnes de som er laget for å servere kaffe til flere hundre personer på en gang. Det finnes også en kaffetrakter en kopp variant. Denne typen passer helt perfekt til deg som bor alene eller kun trenger en kopp med kaffe. Typisk her er kapsel kaffetraktere som bruker 1 og 1 kapsel. Men det finnes også filter varianter her. Som alt nevnt så er disse noe som passer perfekt til deg som bor alene eller kun drikker en og en kopp om gangen.

Positive og negative sider ved kaffe eller kaffetrakter

Det beste med å ha en kaffetrakter hjemme er at du slipper å løpe ut for å kjøpe kaffe. Du kan lage alt sammen hjemme. Det negative er at du kanskje kan drikke for mye kaffe. Hvis du har enkelte type helse problemer så er det ikke bra med koffein i kroppen. Nesten alle typer kaffe inneholder koffein noe som kan være skadelig for deg ved alt for høyt inntak. Men det finnes nikotin fri kaffe som du kan få kjøpt i nesten alle butikker. Dette er også en overgang for veldig mange som ønsker å drikke mindre kaffe. De går over til kaffe uten koffein.

I hvor mange år har jeg en kaffetrakter?

De fleste kaffetraktere skal vare i minst 5 år da dette er minimum som er lov i dag i følge EU. Det følger også med garanti. Noen følger kun det som er lov pålagt mens andre har utvidet sin egen garanti pga konkurransen som er i markedet.

Hvilken type kaffetrakter passer for deg

Skrur den seg av? Er det noe vi anbefaler deg er at du finner en kaffetrakter som skrur seg av etter en vis tid. Dette er noe alle kaffetraktere i dag har med unntak av de billigste. Så hvis du er en litt glemsk person så kan de være kjempe lurt at du kjøper en som koster litt mer pga denne funksjonen. Så slipper du fare for brann, da kaffetraktere starter utrolig mange husbranner i året. Men du kan så klart finne en kaffetrakter tilbud om du er heldig å kanskje leiter litt.

Det varierer også noe hvor lenge kaffetrakterne holder kaffen varm før du skrur seg av. De fleste skrur seg av etter 40 min. Etter dette er nok kaffen ganske så sur uansett. Noen etter to timer. Men det finne med disse typene er at du kan som regel stille inn dette her selv på 30 – 60 – 90 minutter. Noe særlig lenger en 90 minutter bør det ikke være. Det beste er at du skrur av kaffetrakteren med en gang den er ferdig. Men at du heller tar også har kaffen i en kaffekanne etterpå. Da vil kaffen holde seg fersk å bedre over en lengre periode.

Trakte lite kaffe

De fleste er innstillig på å trakte mye kaffe. Men trakter du bare litt kaffe så kan det vært lurt også stille litt inn på kaffetrakteren din. Dette er fordi om du trakter lite kaffe så går det mye mindre vann. Så dette er noe du kan stille inn på de fleste dyrere modeller. Mens på de aller billigste er ikke dette noe du kan velge selv. Men det finnes andre løsninger at du eksempel har en tannpirker eller noe som gjør at vannet ikke renner så fort gjennom. Så du får svak kaffe. Trakter du ofte lite kaffe er dette en funksjon som du bør se etter.

Papir eller metallfilter?

Med metallfilter så kan dette vaskes om igjen og om igjen. Mens med papirfilter så må dette byttes ut. Mange mener at det er bedre med metallfilter da papirfilter gir papir smak på kaffen. Mens noen mener at denne smaken blir bort om du skyller filteret med litt vann før du heller oppi kaffen i filtret.

NKI Godkjent

Pass på at du kjøper en trakter som NKi Godkjent. Flere traktere som selges i dag har dette stemplet ferdig. Så kjøper du ifra utlandet er ikke det sikkert den har dette stemplet. Du bør ha dette stemplet fordi da er du sikker på at den har godt gjennom Norsk kvalitets kontroll. Hvis du kjøper en kaffetrakter ifra en Norsk nettbutikk er ikke dette noe problem. Problemet med andre er at det kan vøre brannfarlig osv da de ikke er laget for Norsk strømnett. NKI Godkjenning er også noe kaffe bransjen ser på. Har den dette så vet du at du får riktig å god kaffe hver gang da disse er godkjent i forhold til traktetid og annet som kaffe eksperter ser på som viktig i forhold til hvordan kaffen vi skal drikke skal brygges.

Så hva skal du velge?

Så det å finne kaffetrakter best i test kan være litt vanskelig da vi alle ikke er like. De fleste av oss har ikke den samme smaken. Noen av oss ønsker seg veldig gjerne en kaffetrakter med kvern da denne gir de den beste kaffe smaken. Mens for mange av oss så ønsker vi kun også drikke kaffe. Vi merker heller ikke forskjell på om den er trakten med den typen eller den typen. Mange av oss smaker faktisk ikke forskjell på om det er Ali kaffe vi drikker eller om det er kaffe ifra Evergood. Du bor også velge en kaffetrakter som er av god kvalitet. Det finnes mange billige varianter som du får kjøpt eksempel på nett fra kina. Men disse er som regel ikke noe bra kvalitet da disse er laget veldig billig, noe som gir dårlig kaffe og brannfarlig for deg. Så hold deg unna billige kina butikker når du skal kjøpe deg en kaffetrakter. Du bør se etter en kaffetrakter som koster ifra 200 kroner å oppover. Ikke under dette. Det finnes så klart dyrere modeller, men dette er noe du må plukke opp etter din egen type og lommebok som du selv har bruk for,

Velg styrken selv

I dag så finnes det kaffemaskiner hvor du kan velge kaffen selv. Dette er smart om dere er flere i huset. Kanskje dere ikke alle liker samme styrken på kaffen? Dette er da typisk kaffemaskiner som er laget for en kopp kaffe ikke mange. Noen er såpass avanserte at de har innebygget melk og sukker for de som liker å ha dette i kaffen sin. Alt sammen skjer via en digital skjerm. Hvor du kan velge styrke og annet. For de fleste av oss så holde det med en god gammeldags kaffetrakter.

Kaffemaskin som på cafe?

Så klart kan du kjøpt kaffetrakter som du får ute på selv den beste cafen, disse maskinene er som regel litt dyrere en de fleste andre. Her får du med skummer, fløte og full pakke. En slik maskin passer perfekt for deg som er litt lei den klassiske vanlige svarte kaffen. Du får så klart kjøpt kaffemaskiner med kapsler hvor du kan velge alle mulige kaffe sorter, disse lager også kakao. Alt ut fra varmt vann som lages i beholderen til kaffetrakteren som blander dette med innholdet som er i en kapsel. På denne måten kan du få akkurat den type kaffe som du ønsker. Selv om dere er 10 personer som ønsker forskjellige type kaffe. Her kan du lage cafe latte, cappuccino, Mocca latte, Amricano og mye mye mer. Men de beste typene her er ikke akkurat en billig kaffetrakter.

Sverger du fortsatt til kaffe på Narvesen? Dette er ikke noe god grunn lenger når du kan lage bedre kaffe hjemme på under halve tiden. Du kan til å med lage alt sammen klart til når du står opp. Hvis du våkner klokken 07:05 så kan du få en kaffe kopp klar til akkurat denne tiden. Så nå er det slutt på å løpe gjennom Narvesen eller andre kiosker på vei til jobb. Det er slutt på stresset på morgen kvisten. Alt sammen kan du gjøre klart på kveldstid samtidig som du fikser lunsj til jobben.

Oppsummering på hvordan type kaffetrakter du bør kjøpe

Hvis du drikker bare litt kaffe en gang i blant så vil det holde lenge med en billig kaffetrakter som du kan rense en gang i blant. Men er du en av de som drikker store mengder med kaffe, du bare må ha en kopp eller ti på morgenkvisten. Da kan det lønne seg for deg å kjøpe en kaffetrakter av litt dyrere sort, dette fordi den vil lage bedre kaffe med bedre aroma. Er du en av den mest elskede sorten så kjøper du en moccamaster som har vært best i test over mange år. Prisene på disse varierer også veldig. Så før du kjøper en kaffetrakter så bør du tenke på hvordan type kaffe du ønsker å drikke, du bør også tenke på hvor ofte du drikker kaffe. Drikker du kaffe en gang i skuddåret så er det ikke så viktig for deg å kjøpe den aller dyreste maskinen som er på markedet. Da holder det i massesvis å kjøpe en litt billigere variant. Drikker du mye kaffe, du har mye besøk så kan de lønne seg for deg å kjøpe en kaffetrakter som er litt dyrere fordi denne typen gir en bedre kaffe jevnt over. Dyrere kaffetraktere lager ofte også kaffen mye fortere å bedre en billige varianter. Ingen av oss liker det samme, så siden vi alle er like forskjellige som ekspertene sin meninger på kaffe så må du finne ut hva som passer best for deg å dritt behov. Det er ingen som kan komme til deg å si du må kjøpe den dyreste som er på markedet. Men kanskje finne en mellom ting av alle typene som er der. Det er også viktig hva du har oppi kaffetrakteren også, noen sverger til Ali kaffe mens andre sverger til Friele kaffe. Diskusjonen her er også lang. Da ikke alle har samme meningen om hvordan type kaffe som er best. Her må du nesten bare smake deg frem til hva som passer best for deg. Diskusjonene rundt kaffe er alltid lange og alle har forskjellige meninger om hva som er best.

Vurder denne artikkelen!
Total: 0 Gjennomsnitt: 0
Back to top button