Produkteksperter.no deltar i Amazon EU sitt affiliate program, et affiliate program som gjør det mulig for nettsider å tjene en annonse provisjon ved å annonsere og gi lenker til Amazons nettsider. Vi samarbeider også med andre affiliate programmer med mål om å drive trafikk til andre nettsider og tjene penger på annonseinntekter og annonseringslenker.

Beste mikrobølgeovne

HVORFOR SKAL MAN STOLE PÅ OSS?

Målet vårt er å gi deg det aller beste produktet på markedet! Derfor jobber teamet vårt hardt med å gjøre grundige undersøkelser før de publiserer de beste produktene. Les mer For å beholde 100% objektivitet godtar vi aldri penger, produkter eller andre betalingsmåter for analysen vår!

INNHOLDSOPPDATERINGER

Produktlistene våre oppdateres kontinuerlig for å gi deg de nyeste modellene til de beste prisene, slik at du kan være trygg på at du kan velge mellom produktene med best kvalitet.

Har du planer om å gå til innkjøp av en mikrobølgeovn eller bytte ut din gamle så bør du lese denne artikkelen her. Her vil du lese litt om tips og triks i forhold til mikrobølgeovner. Enten du skal kjøpe en små mikrobølgeovn eller en stor mikrobølgeovn, mikrobølgeovn på tilbud. Eller du rett å slett kun ønsker å kjøpe deg en mikrobølgeovn som står til ditt bruk. En mikrobølgeovn er fint å ha enten du bor alene eller du bor i en stor familie. En Mikrobølgeovn har utrolig mange bruksområder. Her er noen av dem. Varme opp mat, varme drikke og hurtig tinning av mat. Dette er vel de mest brukte områdene. Noen bruker også mikrobølgeovnen til andre ting. Som eksempel en tatoverings artist som varmer opp nåler. Denne ser litt annerledes ut en den du har hjemme. Men teknologien er akkurat den samme. Skal ikke gå nærmere innpå dette her nå hvordan typer som finnes men mest den du har hjemme på kjøkkenet ditt.

Er mikrobølgeovnen farlig?

Den finnes flere rykter og myter om mikrobølgeovner en det vi kan telle. Selv om det er mange rykter om strålingsfare osv, så er ikke en mikrobølgeovn farlig å bruke. Det er også ikke sant at en mikrobølgeovn gir deg kreft, vitaminene i maten holder seg også like fine. En mikrobølgeovn vil heller ikke ødelegge proteiner eller skade de slik at magen får problemer med å fordøye de. Dette er falske rykter om mikrobølgeovnen. Hvordan maten vår blir varmet opp på spiller ingen rolle. Det har noe med temperatur også tid. Det er jo forskjellig ifra mat type til mat type. Om du varmer opp maten eller hva du gjør. Uansett så har nordmenn en god forståelse av hvordan type mat som kan spises og ikke. Hvis maten du skal spises varmes opp feil så kan vitaminer blir ødelagt. Du kan også risikere og få masse bakterier i maten. Dette har ingen ting med å gjøre om maten din varmes opp i en mikrobølgeovn eller på komfyren. Blir den varmet opp så blir den det. Pass bare på at maten din er varm nok.

mikrobølgeovn testEn mikrobølgeovn i seg selv er ikke så veldig farlig, men du burde uansett vært klar over hva slags underlag eller embalasje du bruker til å varme maten. Feil emballasje til maten kan gi farlige avfall i maten. Dette kan du risikere du å få i magen din etterpå. Annen måte du må velge riktig emballasje på er at maten må varmes opp til over 75 grader slik at farlige bakterier som bor i maten din dør ut. Selv om det er veldig fristende ¨varme maten i plastikken det ligger i, så ikke gjør dette hvis det er av feil materiale. I utgangspunktet skal du egentlig bruke glass eller porselen, boller av plast som er laget for å ha i mikrobølgeovnen. Sånne små plast boller som du kan ha med maten din i mikrobølgeovnen. Aldri varm maten din i brennbart materiale. Da kan du tenne på både maten din og hele mikrobølgeovnen. I verstefall kan du skade deg selv eller hjemmet ditt. Mikrobølgeovn billig har en tendens til å ikke skru seg av selv om de står i fyr og flamme. Hvis du eksempel velger å varme opp hermetiske grønnsaker eller annen hermetikk mat i mikrobølgeovnen din så kan hende du varmer opp maten din skal til å spise ujevnt. Det er heller ikke bra. Det er veldig vanskelig for en mikrobølgeovn å trenge gjennom metall. Du risikerer også at boksen starter å gnistre. DA kan du skade ovnsrommet i mikrobølgeovnen. Det er mye bedre om du da heller maten i en skål av porselen. Ferdige matretter leverer også gjerne i plast, men noen type mat burde ikke varmes i plast om det ikke står at det kan det på pakken du kjøpet. Eksempel Fjordland mat kan du fint varme i mikroen siden dette er plast som er laget for å varmes i mat. Fjordland er også en veldig seriøs produsent. Noen type plastbokser inne holder PVC. PVC er en type plast som kan avgi farlige kjemikalier som smelter inn i maten din ved høy temperatur. Du må ikke bruke plast som ikke er laget for mikrobølgeovner PGA de farlige kjemikaliene eller ikke. Dette spiller ingen rolle om det er en dyr eller billig mikrobølgeovn. Mange typer plast smelter ved høy varme i en mikro. Derfor er det ikke særlig lurt at du varmer opp maten din i dette. Du kommer til å få i den denne plasten senere. Noen personer som har spist sånn type plast kan bli veldig dårlig i magen. Om du spiser plast så kan det ta veldig lang tid for magen din i det hele tatt klarer å kvitte seg med det. Litt sånn som plast i naturen. Det blir jo aldri borte. Samme er det med når du har spist plast.

Du bør også unngå alle typer papptallerkener og annet papirmateriale da dette kan starte å brenne veldig fort. Sånn som kluter, kjøkkenhåndklær, servietter bør du også ikke ha inni mikrobølgeovnen din. De kan også være skadelig på maten din på samme måte som plast. Noe type stoffer som brukes til dette er også veldig brennbart. Bakepapir er noe av det beste du kan bruke til å varme opp maten din inni i en mikrobølgeovn.

Tåler serviset ditt å være i mikrobølgeovnen?

Det er enkelt å teste om tallerkenene ditt tåler å være i mikrobølgeovnen. Da kan du gjøre følgende. Sett inn tallerken din i mikroen med et glass vann i ca. 30 -40 sekunder. Hvis tallerkenen din har blitt så varmt at du nesten må bruke gryte glutter for også ta de ut igjen. Da passer det ikke å ha i mikrobølgeovnen.

Når maten din er ute av mikrobølgeovnen så lar du den hvile. Husk det.

Mange produsenter råder deg faktisk til å la maten hvile en liten stund inni mikroen. 30-40 sekunder før du tar den ut. Dette er fordi å la maten hvile litt i riktig atmosfæren. Det skal være bra for deg og maten din.

Mikrobølgeovnsfilm

Hvis du ikke har mikrobølgeovn med grilleffekt eller varmluft så kan det være en god ide å bruke mikrobølgefilm. Den hjelper deg med at maten din blir varmet opp mye jevnere og bedre en uten. Husk også stikk hull i filmen da går dampen ut. Hvis du googler deg litt frem så er det 100% sikkert at du finner mange gode måter å bruke en Mikrobølgefilm på.
Det er også en kjempe lur ide også stikke hull i tomater, eggeplommer, poteter med mer. Alt som har skall som er fast eller skinn burde stikkes hull på. Hvis du stikker hull på det så vil det ikke eksplodere i mikrobølgeovnen din. Så da slipper du også å vaske den etterpå. (Smart)

Lag risen din i mikrobølgeovnen

Det er tro det eller ei kjempe lett å kose ris i mikroen. Det høres kanskje veldig avansert ut, men det er faktisk veldig lett. Du kan bruke 1 dl ris med 2 dl vann ha i litt salt. ¼ Teskje skalt i en skål. Dekk over skålen. Kok det på 900 watt i ca. 3 min. Da setter du mikrobølgeovnen på 250 watt og lar risen varmes i ca. 5 minutter. Når den da er ferdig bør du la den så å dampe i ca. 3-4 minutter. Bare et eksempel.

Du kan også heve deigen din i mikrobølgeovnen

Gjærdeigen dinkan faktisk heve i mikroen, eksempel du kan forme bollene dine, sette dem på litt bakepapir. Husk tallerken. Deretter kan du varme deigen i mikroen på ca. 900 watt i 30 sekunder. Da de ut la de heve normalt. Deretter bør deigen være ferdig hevet på 20-25 minutter. Klar til baking. Wolla super enkelt mikrobølgeovn triks.

So hvordan finner du den beste mikrobølgeovnen?

Om du nå har tenkt til å kjøpe en mikrobølgeovn den neste tiden. Finne mikrobølgeovn best i test? Da har du kommet til rett plass.

Fordeler med en Mikrobølge ovn er mange.

Den største fordelen er jo så klart er jo så klart at det går veldig fort å varme opp mat. Når barna er på vei til terning og de ikke rekker å spise først. Eller hvis du selv har det veldig travelt. Eller til å varme opp maten som dere spiste dagen før. Barna eller andre kan lett varme opp maten. Det er også stort utvalg av mikromat som kan være greit hvis man kun trenger litt på fyll i mage sekken. En mikro kan brukes til mye. Mange bruker mikrobølgeovnen til å varme melk til babyen sin eller andre formål. En mikrobølgeovn kan brukes til så mye rart. Den beste grunnen er kanskje at fryst bakt blir som nybakt i løpet av 5 minutter.

Her har vi listet opp 5 smarte ting som du kan bruke mikrobølgeovnen din til, pluss den klassiske taben som alt for mange av oss gjør.

Et typisk problem vi alle gjør er også sette inn maten også setter vi mikroen på fullt, dette gjør vi uansett om det er lite eller mye vi setter inn i mikrobølgeovnen. Du skal visstnok ha effekt etter hvordan type mat du setter inn. Dette er ikke noe de fleste av oss tenker så mye på.

Forskere som faktisk forsker på dette her, er at hvis du skal lage mat med god smak i mikroen så må du tenke på hva du setter inn. Du må tenke både på emballasjen maten tilberedes i og hva som skal tilberedes.

Her er noen tips:

  • Bruke runde eller ovale skåler. Så slipper du mat som ikke blir oppvarmet i et hjørne. Det er utrolig irriterende og ikke minst plagsomt når du setter deg ned å skal spise.
  • Hvis mikroen ikke har en plate som snurrer rundt bør du selv snurre litt rundt på maten innimellom.
  • Pass på at maten du skal sette i mikrobølgeovnen faktisk passer til mikrobølgeovnen. Pass på plast og alt annet som alt er nevnt i denne guiden.
  • Selv emballasjen kan bli for varm. Ikke la det brenne seg fast. Det kan både skade deg og mikroen. Noe av det er også veldig brannfarlig.

Fem smarte ting som du faktisk kan bruke mikroen din til:

Ok, da er mange tabber som du kan gjøre ryddet av veien. Og som du vil se i våre tips nedenfor- har du en mikrobølgeovn er det mere du kan gjøre med den enn å tine frossenmat. Her har du fem tips som kanskje kan gjøre hverdagen din litt enklere.

  • Har honningen din krystallisert seg? Sett glassen i mikroen i ca. et minutt på medium styrke. NB, uten lokket. Ikke gjør dette med honning i metallbokser. Det er FY FY FY.
  • Gjør brunt sukker mykere. Du kan bruke brunt sukker til veldig mye. Eksempel i drikker eller kanelboller med mye mer. Som vi alle vet har brunt sukker en tendens til å bli en steinhard klump etter den har ligget åpent en stund. Da er den så hard at du nesten kan mure hus med den. Så derfor ikke spesielt brukervennlig. Da kan du prøve dette kneppet her. Ha noen dråper vann i sukkerposen, varm den i mikroen på sånn ca. middels varme i 10-20 sekunder. Wolla og du har mykt sukker.
  • Få mer ut av en sitron. Du får mer ut av sitronen din om den er temperert. Har du sitronen i kjøleskapet ditt kan du ta sitronen ut. Varme den i mikroen i ca. 15 sekunder. Så er det mye lettere å skvise saft ut av den.
  • Du kan ha egg i mikroen din også. En tabbe noen gjør bare en gang er å prøve å koke egg i mikrobølgeovnen. Så det er noen du bare gidder å vaske opp etter en gang. Det finnes en egen eggkoke typer du kan ha i mikroen. Dette selges mange plasser. Utrolig smart.
  • Brownies. For mange av oss er Brownies en stor favoritt. En mikro bruker ca 2 minutter på middels varme til å gjøre Brownie-ene dine super gode. Dette er noe du rekker å gjøre hvis det plutselig står besøk på døren din.

Mikrobølgeovnen har vært i Norske hjem siden 80 tallet, i dag er mange av oss helt avhengige av den. Vi klarer oss rett og slett ikke uten den. Du kan også eksempel bruke mikrobølgeovnen til å lage bakt potet. Ønsker du bakt potet til middag er det bare å sette inn poteten i mikrobølgeovnen sett mikroen på full guffe i 4-5 minutter. Vanligvis så tar det en time i ovnen. Men med den trikse går det kjappere. Da kan du sette den i ovnen etterpå for å få den fine gode skorpen utenpå poteten.

Dampe grønnsaker.Brokkoli og andre grønnsaker i ovnen. Kutt de i passe store biter, hell de i en bolle som tåler å stå i mikrobølgeovnen. Hel i litt vann ikke mye men ca 1-2 spiseskjeer. Dekk skålen med plastfolie eller legg et lokk på. Fordelen er at svært lite vitaminer forsvinner ut i vannet. På denne måten så damper du de bare. Gjør du dette på en riktig måte så vil det smake helt fantastisk godt.

Grill en hel hvitløk. En helgrillet hvitløk vil smake kjempe godt til lørdagsbiffen. Det tar 45 minutter eller mer å gjøre det i ovnen. Mens i en mikro er det gjort på 0,1. Kutt av toppen på hvitløken så alle båtene kommer frem. Bruk en skarp kniv. Sett den i en dyp bolle, krydder den med salg og pepper. Hell over litt olivenolje, rund av med 2 spise skjeer med vann i bunnen av bollen. La den stå på benken å god gjøre seg i noen minutter. Dekk den så med plastfolie, kok den i mikroen på middels styrke i ca. 7 minutter. Vil du ha den grillet så setter du ovnen din på grill. Super enkelt og super godt.

Du kan også bruke mikroen din til rengjørings hjelp. Det høres kanskje rart ut. Men det fungerer faktisk utrolig bra. Dem kan desinfisere og drepe bakterier i kjøkkenredskapene du bruker. Smart å bli kvitt noen sinte bakterier. Har du en sur svamp så kok den i mikroen. Legg den i mikroen på full guffe i 2-3 minutter. Stanken blir også borte fordi mikroen har tatt knekken på alle bakteriene.

Samme kan du også gjøre om du har plass til skjærebrettet ditt inni der. Vask først med litt vann også har du den i mikroen. Da blir alle bakteriene borte. Men ikke overdriv med lengden. Det holder med 2-3 minutter. Har du en treg mikro kan det lønne seg med 4 minutter. Pass på alt du har i mikroen kan bli veldig varmt. Så det kan lønne seg å bare da det ligge der å hvile litt så det blir godt å kaldt. Så slipper du å svi av deg hendene.

liten mikrobølgeovnNå har vi skrevet nok om hva du kan bruke mikroen din til. Men hvor lønner deg seg å kjøpe en mikrobølgeovn? Hvis du ønsker en mikrobølgeovn billig så selges dette overalt. Det er mange plasser som selger det. Du kan få kjøpt de på Coop eller Europris. Prisen på en god mikro kan også variere veldig. Det kommer helt an på hvor du kjøpe den. Noen av oss sverger til nettbutikker. Det er super bra det. Men da kan du ikke se hvordan den egentlig ser ut. Noen av oss vil i butikken å se hvordan den ser ut. Men som regel så finner du en mikrobølgeovn mye billigere på nett enn du gjør i en butikk. Som sagt så er det store forskjeller på en mikro i forhold til hvor du kjøper den. En ting er uansett sikkert at det lønner seg ikke reise til Sverige fir å kjøpe en god mikrobølgeovn da prisene på elektronikk er som regel mye billigere i Norge en det er i andre land. Norge er faktisk et av de landene i verden som har billigst elektronikk, dette gjelder også kjøp av mikrobølgeovner og mini mikrobølgeovn. Jepp det finnes mini mikrobølgeovn. De er mye mindre en de andre. Fungerer egentlig best til å varme opp små ting i. Kanskje smart for deg som bor på en hybel. Vi skal ikke gå så mye inn på det her nå. En god mikrobølgeovn burde ha alle typer funksjoner. Den bør ha grill, varmluft. Varmluft er smart om du skal tine opp noe. Da det er mye bedre for maten din at den blir ting opp ved hjelp av luft å ikke annet. Mikrobølgeovn med grill og varmluft eller mikrobølgeovn med grill? Hvis du først skal kjøpe en mikrobølgeovn kan det være lurt å gå til innkjøp av en som har begge deler. Altså en mikrobølgeovn med grill og varmluft.

Viste du at du kan redde gammelt potetgull ved å lege det i mikroen?

Trikset går ut på at du har en mikro, gammelt potetgull en skål og bakepapir du burde også ha litt papir.

Legg bakepapiret på en skål. Hell litt potetgull oppi skålen, deretter har du litt papir oppå der igjen. Gjerne kjøkkenpapir. Det er best. Så kjører du dette i mikrobølgeovnen din i ca 30 sekunder. Smak om det har blitt bedre. Har det ikke blitt bedre så kjører du det i nye 30 sekunder. Har du gjort dette 4-5 ganger så er det dessverre ikke noe håp for ditt potetgull.

Det blir kanskje ikke like godt som om når det var helt nytt, men for mange så dukker dette i massevis. Et annet godt tips er også at det går fint å lage marengs i mikrobølgeovnen din. Det er noe du burde prøve ut. Det er kjapp og veldig enkelt.

Da håper vi at du har lært noe her, av hva du kan bruke en mikrobølgeovn til. Så da håper jeg at du finner en mikrobølgeovn best i test. Den beste mikrobølgeovnen er ikke alltid en billig mikrobølgeovn. Alt sammen er helt å holdent opp til deg hva som er ditt bruk. Hva er det du trenger å bruke en mikrobølgeovn til? Noen mennesker bruker ikke sin mikro enn til annet å varme opp gårsdagens middag. Det er også kult om du finner en retro mikrobølgeovn eller en rød mikrobølgeovn. Da har du en type mikrobølgeovn som ingen andre har.

Lykke til med kjøp av mikrobølgeovnen din. Men husk også stikk hull på alt du skal varme om det har plastikk rundt seg. Metall osv fungerer i en mikro. Veldig dårlig.

Vurder denne artikkelen!
Total: 4 Gjennomsnitt: 2.5
Back to top button